Blog

Daklozenkamp Abbotsford Highway 1 gesloten |CTV-nieuws

Een groot daklozenkamp naast Highway 1 in Abbotsford bestaat niet meer.

Kampeerders werden woensdag uitgezet door werknemers van het Ministerie van Transport en Infrastructuur. Opklapbare eettafel

Daklozenkamp Abbotsford Highway 1 gesloten |CTV-nieuws

Maar veel van de kampeerders waren gewoon op weg naar andere kampen op minder zichtbare locaties.

"Waar ga ik heen?Om ergens anders een tent op te zetten of in een deuropening te kruipen”, zei Elle, die onlangs verhuisde naar het kampement dat langs de snelweg bij Clearbrook Road lag.

"Ik ben niet overstuur.Ik ben hier gewoon aan gewend.Ik heb geen gevoelens meer.Ik ben er dood door,' zei ze.

Er waren ongeveer twintig mensen in het kamp totdat vorige week de uitzettingsbevelen werden verspreid.

“Dit was op de voorrangsweg.Een koprol op de snelweg of mensen die gevaarlijk de snelweg proberen over te steken in het bijzijn van hogesnelheidsvoertuigen waren voor ons een punt van zorg”, aldus minister van Transport Rob Fleming.

Bemanningen zijn woensdagochtend begonnen met opruimen en hebben alles weggehaald, van stapels afval tot achtergelaten fitnessapparatuur.

“Op de site waarnaar u verwees, wonen momenteel ongeveer zeven mensen”, zei minister van Huisvesting Ravi Kahlon.

"Drie mensen hebben huisvesting aangeboden gekregen en gaan daadwerkelijk verhuizen naar nieuwe huisvestingsmogelijkheden, en er zijn ongeveer vier mensen waarmee we nog steeds samenwerken om hen aan te moedigen kansen te grijpen", zei hij.

Maar een hulpverlener vertelt CTV News dat de meeste mensen met wie hij in het kamp werkte, naar andere kampen waren verhuisd, en dat de schuilplaatsen nog steeds vol zijn.

Clearbrook was niet het enige kamp dat woensdag werd opgeruimd.

Werknemers waren schuilplaatsen aan het opruimen in een straat niet ver van het voormalige door misdaad geteisterde Lonzo-kamp, ​​dat werd gesloten om plaats te maken voor een tijdelijk onderkomen.

"Vanwege aanzienlijke bezorgdheid over de openbare veiligheid die door de politie van Abbotsford werd vastgesteld en verband hield met een geïmproviseerd bouwwerk dat was opgezet op het terrein van Southern Railway, werkte de stad Abbotsford samen met Southern Rail om het bouwwerk te verwijderen en het veiligheidsrisico weg te nemen", zei een woordvoerder van Abbotsford. in een verklaring.

Ondertussen zei Kahlon dat er aan het nieuwe onderkomen wordt gewerkt.

“Ons doel is om het eind dit jaar klaar te hebben.Wij hebben de bestellingen al geplaatst.In feite worden de eenheden momenteel buiten de locatie gebouwd”, zei hij.

Voorzitter van het Lagerhuis, Greg Fergus, werd woensdag herhaaldelijk onder vuur genomen over zijn besluit om het vragenuur uit te stellen, zodat hij een toespraak kon houden voor parlementsleden over de kwestie van het interrumperen.

Israël zei woensdag dat het Egypte zal toestaan ​​beperkte hoeveelheden humanitaire hulp aan de Gazastrook te leveren.De eerste barst in een straffende tiendaagse belegering van het gebied kwam één dag nadat een dodelijke ontploffing in een ziekenhuis in Gaza-stad honderden mensen het leven kostte en een enorme druk legde op de artsen in Gaza die de vele gewonden behandelden toen de medische voorraden opraakten.

Zowel Israël als Hamas zijn beschuldigd van het plegen van oorlogsmisdaden, maar wat zijn de internationale wetten die oorlog regeren?

Volgens een nieuwe peiling begrijpt één op de drie Canadezen het verschil niet tussen een hartstilstand en een hartaanval, of de verschillende tekenen van een hartaanval bij vrouwen in vergelijking met mannen.

Woensdagmiddag werd een lid van de politie van Calgary neergeschoten.

Het bloedbad van Hamas heeft geleid tot een oorlog die zich nu voedt met de onschuldige levens van zowel Israëliërs als Palestijnen.Toch is er een Arabische, Israëlische enclave die op zijn best een voorbeeld kan zijn voor deze door oorlog verscheurde regio.In het Hebreeuws vertaalt de naam zich naar mooi, en als je een wandeling door de wijk Jaffa maakt, kun je niet anders dan je verbazen over de architectuur en charme ervan.

Een TikTok-bestuurder kreeg woensdag te maken met Canadese wetgevers die bezorgd waren dat gegevens uit de app in handen van de Chinese overheid terecht zouden kunnen komen.

Een vrouw is gearresteerd nadat ze tijdens het civiele fraudeproces van voormalig president Donald Trump in New York was opgestaan ​​en naar de voorkant van de rechtszaal was gelopen, waar hij zat.

De VS hebben woensdag hun veto uitgesproken over een VN-resolutie waarin al het geweld tegen burgers in de oorlog tussen Israël en Hamas wordt veroordeeld en er wordt aangedrongen op humanitaire hulp aan de Palestijnen in Gaza. Volgens hen is het nog te vroeg om een ​​passend antwoord van de Veiligheidsraad op de crisis te formuleren.

Een 52-jarige vrouw uit Vancouver Island, die ruim zeven maanden geleden stierf aan een overdosis drugs, wordt nu beschouwd als een moordslachtoffer.

Drugsgebruikers zullen binnenkort toegang hebben tot schadebeperkende benodigdheden, zoals naalden, naloxon en drugsteststrips, via verkoopautomaten in drie ziekenhuizen op Vancouver Island.

Opnieuw hebben personeelsproblemen BC Ferries gedwongen om afvaarten op een belangrijke route tussen het Lower Mainland en Vancouver Island te annuleren.

Woensdagmiddag werd een lid van de politie van Calgary neergeschoten.

De huurprijzen van de stad blijven in een alarmerend tempo stijgen, en de inwoners van Calgary voelen de gevolgen.

Een beroemde Calgare die bekend staat om het doorbreken van barrières als de eerste zwarte vrouw die als advocaat in Canada aan de slag ging, wordt door Google erkend.

Twee scholen in Leduc werden woensdag in de ‘hold-and-secure’-modus geplaatst als gevolg van bedreigingen die waren geuit in verband met een aanval eerder deze week, aldus RCMP.

Honderden leden van de Palestijnse gemeenschap in Edmonton kwamen woensdag bijeen buiten de wetgevende macht van Alberta voor een sit-in-protest om solidariteit te tonen met degenen in Gaza die getroffen zijn door de oorlog tussen Israël en Hamas.

Premier Justin Trudeau mengde zich woensdag in het pensioendebat in Alberta en zei dat de federale regering elke bedreiging voor de stabiliteit van het Canada Pension Plan zal bestrijden.

De vakbond die de leraren van de openbare Engelse basisschool in de provincie vertegenwoordigt, heeft aangekondigd dat haar leden 95 procent vóór een stakingsmandaat hebben gestemd terwijl de onderhandelingen voortduren.

Een makelaardij in onroerend goed heeft een in Vaughan gevestigde makelaar geschorst die naar verluidt achter een post op sociale media zat die de aanhoudende oorlog tussen Israël en Hamas leek te verhelderen.

Een 63-jarige man is aangeklaagd omdat hij dinsdag in Pickering een Palestijnse vlag zou hebben beschadigd.

Een tiener uit Calgary die hoge verwachtingen had van een studie aan de McGill University, zoekt nu ergens anders, nadat Quebec zei dat het studenten van buiten de provincie zou dwingen collegegeld van $ 17.000 te betalen.

Een Israëlisch-Canadese vertelt over haar verhuizing vanuit Montreal negen jaar geleden naar Israël en waarom zij heeft besloten ondanks de oorlog met Hamas in het land te blijven.

Diabetici die woensdag naar de Nationale Vergadering waren afgereisd om terugbetaling van insulinepompen te eisen, zeiden dat ze teleurgesteld waren door het antwoord van minister van Volksgezondheid Christian Dube.

De nieuwe premier van Manitoba, Wab Kinew, en zijn kabinet zijn beëdigd met een ceremonie met traditionele inheemse muziek en dans.

De man uit Winnipeg die niet strafrechtelijk verantwoordelijk werd bevonden voor het vermoorden van zijn ouders en het aanvallen van zijn supervisor in het Seven Oaks Hospital, is aangewezen als verdachte met een hoog risico.

De nieuwe premier van Manitoba en zijn kabinet zijn beëdigd. De uitvoerende raad van de premier zal uit 15 ministers bestaan:

Leiders van de Saskatchewan Federation of Labor en de Service Employers International Union (SEIU) zeggen dat ze het vuur hoger zullen zetten als de provincie haar controversiële regels voor voornaamwoorden beschermt door een beroep te doen op de niettegenstaande clausule.

Een groep waterski-atleten uit Saskatchewan heeft vorige maand een grote overwinning behaald op een wereldcompetitie.

Er zijn permanente veiligheidsvoorzieningen geïnstalleerd op een zebrapad in Saskatoon waar een negenjarig meisje werd aangereden en gedood.

Kara Pasap zegt dat haar rouwproces in het ongewisse verkeert nadat ze de kans is ontnomen om nog een laatste keer afscheid te nemen van haar zoon.

Onderwijzers voor jonge kinderen in Saskatchewan benadrukken het personeelstekort en de grote vraag naar aanleiding van een rapport over de trage start van de provincie bij het toevoegen van 26.000 plaatsen voor kinderdagverblijven in vijf jaar tijd.

Saskatchewan Roughriders-ontvangers Shawn Bane Jr. en Samuel Emilus bevinden zich beide binnen 40 ontvangende yards om de 1.000 te bereiken tijdens het seizoen.

Arthur Irving is niet langer voorzitter van Irving Oil, maar heeft eerder de titel emeritus voorzitter, wat betekent dat hij een adviserende rol voor het bestuur zal behouden.

Nova Scotia RCMP-agenten zijn op zoek naar een Truro-man die naar verluidt betrokken was bij een schietpartij in een motel dit weekend.

De politie zegt dat ze het lichaam hebben geïdentificeerd dat vorige maand in de Saint John River werd gevonden.

In zijn eerste politieverklaringen vertelde Veltman dat hij geïnspireerd was door andere terroristische daden en hoopte dat hij anderen zou inspireren met zijn acties in Londen.Tijdens zijn proces, ruim twee jaar en vier maanden later, zei Veltman tegen de jury: 'Geen van mijn rechtvaardigingen slaat nergens op.'

Clinton en Seaforth waren woensdag het toneel van een grote politie-aanwezigheid nadat de politie een melding had ontvangen van een gestolen auto, waarbij één verdachte door de politie werd neergeschoten en een tweede momenteel op de vlucht was.

Maanden nadat de gemeenteraad het jaarverslag van de London Transit Commission had verworpen, keert de controversiële zelfevaluatie van haar dienstverlening onveranderd terug naar het stadhuis.

Eén persoon kwam dinsdagavond om het leven toen een vrachtwagen tegen een huis in Iroquois Falls botste.

De vakbond die de leraren van de openbare Engelse basisschool in de provincie vertegenwoordigt, heeft aangekondigd dat haar leden 95 procent vóór een stakingsmandaat hebben gestemd terwijl de onderhandelingen voortduren.

Een brand verwoestte dinsdagavond een leegstaand huis in het West End van Greater Sudbury.

De politie van Guelph onderzoekt een moord nadat een vrouw afgelopen weekend dood werd aangetroffen in een motel.

De begrotingsbesprekingen voor de regio Waterloo gingen woensdag serieus van start met een paar bijeenkomsten, waaronder discussie over de politiebegroting.

Dinsdagavond was er een stroom van steun voor SC Johnson tijdens een gemeenteraadsvergadering in Brantford, terwijl de stad eraan werkt om de hoofdfabriek van het bedrijf in de stad te houden.

Daklozenkamp Abbotsford Highway 1 gesloten |CTV-nieuws

Vouwstoel © 2023 Alle rechten voorbehouden.Gebruik van deze website veronderstelt aanvaarding van de Algemene Voorwaarden en het Privacybeleid